Romhacks community share your hacks with the world

Ufouria: The Saga (Danish Translation) NES

Language:
Status: Complete
Patch Version: 1.0
Last updated: November 28, 2023
Downloads: 5
Description:

Tips for playing
1: Set to PAL mode or the game will run too fast
2: To stomp on enemies, jump and hold down (Think the pogo-jump from Ducktales)

One of my favorite NES games from my youth, I felt it fitting that this game should be the first one to receive a Danish translation hack for all to enjoy.
Ufourfia: The Saga in my humble opinion is a bit of a hidden gem on the NES.
The game is a fantastic little Metroidvania game that only came out in PAL territories as well as in Japan, under the name "Hebereke"
The gameplay is very charming and the characters endearing and fun to control with each of their unique skill sets
I've meticulously been going back and forth to make sure every piece of text has been getting the translation treatment and I really hope I haven't missed anything. If you DO find any errors grammatical, technical or other, please let me know.
I hope you will all enjoy what to my knowledge is THE very first Danish translation hack for the NES.

------

 

Her er et af mine yndling in yndlings NES spil fra mine unge dage :)
Spillet hedder "Ufouria: The Saga" og et et spil i Metroidvania genre hvor man med 4 figure med forskellige egenskaber skal udforske en store åben verden, finde nye egenskaber, collectables osv.
Spillet udkom aldrig i USA, hvilket måske har bidraget til hvorfor der ikke er så mange der snakker om det men Ufouria er virkelig et kvalitet spil som jeg vil anbefale alle NES fans at tjekke ud.
Derfor har jeg også valgt at det skulle være det allerførste NES spil der skulle modtage en Dansk oversættlse til alle der kunne tænke sig at spille spillet på sit modersmål.

Jeg føler jeg har været meget grundig med oversættelsen, både grammtisk og teknisk så det hele gerne skulle fremtræde som et officielt produkt.
Men skulle man alligevel finde nogle fejl så er man velkommen til at pointere dem, så skal jeg lige se om de kan fikses.

Jeg håber I vil få det sjovt med den her hack. Den tog et godt stykke tid at sætte sammen og få klemt al teksten ind, og syntes jeg er sluppet rimelig godt fra det :)

Use the .ips file with "Ufouria - The Saga (Europe)"

Hashes:
SHA-1: 2CCDE350B54EA087863A837F47D501BBE97EA08B
0 0 votes
Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments