Romhacks community share your hacks with the world

Super Mario Bros. (Bulgarian Translation) NES

Released by:
Language:
Status: Complete
Patch Version: 1.0
Last updated: October 15, 2022
Downloads: 4
Description:

Bulgarian translation.

Hashes:
SHA-1: ea343f4e445a9050d4b4fbac2c77d0693b1d0922
Staff/Credits:
Translation, technical part and graphics: 3pacalypse Now
Based on Guyver (X.B.M.)'s Russian patch.
Readme:
Здравейте, вие играете "NES Колекция на български език (VOL 1)". ВАЖНО! За да успеете да преведете ROM, регионът на оригинала, трябва да съвпада с този на превода. В случая преводът е за регион (JU) и ви е необходим и ROM от същия регион. Преводът не е правен за ROM-ове от други региони, защото репликите може да са разместени и да не бъдат подменени коректно. В случай, че откриете бъгове в тази версия на Super Mario Bros, можете да ги докладвате във форума на AdventurersBG - https://adventurersbg.info/forum/ С всяка следваща част на колекцията ще добавяме подобрения на предните ромове, ако бъгове са били отстранени или редакция е била направена в последствие. Старите пачове ще бъдат заменяни директно на сайта на AdventurersBG. В случай, че сте попаднали на този пакет пре-пакетиран някъде другаде, ще намерите папка ПОДОБРЕНИЯ, в която се намират последните версии на подобрените ромове и обложки. Известни бъгове в тази версия: - Името на Играч 2 е изписано като Луижи вместо Луиджи, заради техническо ограничение при което не могат да се надвишат броя на символите на оригинала от английски - LUIGI. - В превода CASTLE е преведено като ДВОРЕЦ, вместо ЗАМЪК, заради техническо неудобство по времето на превода.
Subscribe
Notify of
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
lucaswiese6
Verified
5 months ago

Littarly Lucas bros 1 style numbers “3” and “4”! you didnt ask for the use of these textures!

Brette
Verified
5 months ago
Reply to  DKL

I wouldn’t sweat it.

SMB1 uses one font for the entire game, and in the font for the game the numbers 3 and 4 were changed resulting in the same asset used in the Super Lucas Bros ROMHack.

We are talking about 6 pixels changed at most, also his ROMHack is quite potentially newer than this translation either way.